Noin satatuhatta solmua

Tietoja_omakuva_kmkiuru2016

Kukka-Maria Kiuru on graafinen suunnittelija, kuvittaja ja sarjakuvapiirtäjä. Hän on valmistunut taiteen maisteriksi vuonna 2007, työskennellyt useissa mainostoimistoissa, luonut Siniset saappaat -sarjakuvan ja piirtänyt ja kirjoittanut Noin satatuhatta solmua -sarjakuvaromaanin. Kiuru on Etelä-Suomen alopecia- ja vitiligoyhdistyksen hallituksen jäsen.

Kiuru suunnittelee mm. eläin- ja monogrammimandaloita sekä tutkii kokeilevia tapoja tuottaa visuaalista jälkeä. Hän tekee myös hahmosuunnittelua ja haluaisi tehdä stand-up komiikkaa. Idea tuntoaistiin perustuvasta kivunlievityslelusta odottaa vielä toteuttamistaan. Hän asuu ja työskentelee Helsingissä.

Kiuru on mukana We Dance Like Monsters -kollektiivissa ja hän on osallistunut seuraaviin näyttelyihin: For the People. From the People – Colors Magazine Notebook Project, eri maissa kiertävä ryhmänäyttely 2006– ; Pictoplasma Academy All Stars 2014, ryhmänäyttely, Berliini 2015; Monstrodamus, ryhmänäyttely, Berliini 2016.

Tulevaisuudessa hän perustaa Milanossa ja Melbournessa asuvien siskojensa kanssa suunnittelukollektiivin sekä toteuttaa auringonvaloon, lasilinsseihin ja peileihin perustuvan valotaideteoksen vanhaan espanjalaiseen kirkkoon. Myös Siniset saappaat -sarjakuvan kanssa tulee olemaan lähitulevaisuudessa paljon tekemistä, mm. toinen albumi ja lyhytanimaatioita. Vuonna 2045 taiteilija aikoo seurata paraatia jossa Tenavat- ja Siniset saappaat -hahmot seilaavat taivaalla jättimäisinä ilmapalloina.

Hän on sairastanut alopecia areataa vuodesta 1985 ja alopecia universalista vuodesta 1993.

Kaikki lähtee päästä.

Kukka-Maria Kiuru
kmkiuru@gmail.com

portfolio: www.kmkiuru.tumblr.com
instagram: kukka_m_kiuru

www.sinisetsaappaat.sarjakuvablogit.com
facebook.com/sinisetsaappaat

All rights reserved © 2016 Kukka-Maria Kiuru